Sprakforsvaret
   

Svar från Göran Terninger till Per-Åke Lindblom

Hej!

Tack för Dina synpunkter och frågor!

Anledningen till namnet är att Folkspel startar upp en E-sport-plattform där HockeyChallenge.se var först på plani våras och sedan kommer alltså ChessChallenge.se i höst och därefter står fotbollen på tur med FootballChallenge.sei början på 2005 och den fjärde som är planerad är innebandy men där vet jag inte exakt vad  namnet blir men det blir självklart något med Challenge. Namnet ChessChallenge var f ö ledigt vilket inte var så självklart eftersom det finns mellan tillgängliga internationella 70-80 schackspelsajter sammanlagt.

Du har rätt i att vi vänder oss till den svenska schackmarknaden i första hand och naturligtvis så blir grundspråket svenska. Dock är det absolut nödvändigt att göra sajten tillgänglig även för utländska spelare annars blir det deten "typ TV4-schacksajt" som efter den första nyhetsyran har stannat i utvecklingen och sällan har mer än 100 spelare inne samtidigt och då i första hand ren breddschack. TV4:s schacksajt är dock ett utmärkt sätt att skaffa nya schackspelare från, eftersom de har ett brett utbud av olika spel.

Vi är övertygade om att med rätt marknadsföring så kan vi dra till oss ett stort antal internationella schackspelare till den svenska sajten vilket då kraftigt ökar attraktionsvärdet för alla svenska schackspelare från nybörjare till mer eller mindre proffs. Priset är inte klart ännu men vi lägger oss sannolikt en bit under  ICC:s och WCNs årsavgift på ca 50 US$ och kommer även att erbjuda en förmånlig månadsavgift i början som skall vara lätt för klubbarna att sälja in - med 50% vinst!

Vi hörs

Göran

(Göran Terninger, vice ordförande för Sveriges Schackförbund)

 

Tillbaka till Brevarkivet